Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ЦВК відмовила у реєстрації на парламентські вибори Ігорю Семенчеву

Про це повідомляється у постанові ЦВК від 11 червня 2019 року. 

Ігор Семенчев хотів зареєструвати свою кандидатуру на позачергові парламентські вибори по 183 округу, йшов самовисуванцем.

Про те, що саме стало причиною для відмови у реєстрації повідомляється на сайті ЦВК:

 – До Центральної виборчої комісії 7 червня 2019 року надійшла заява громадянина України Семенчева Ігоря Ігоровича про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 183 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Розглянувши вказані документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України “Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон).

Відповідно до частини другої статті 56 Закону кандидат у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації вносить на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати.

Натомість до заяви про самовисування Семенчевим І.І. додано квитанцію АТ “Ощадбанк” від 6 червня 2019 року № 2 про переказ у безготівковому порядку на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії коштів у розмірі 41 730 грн, у якій зазначено: “платник: Семенчев Ігор Ігорович через Ніколаєв Микола Миколайович. Призначення платежу: сплата послуг Семенчев Ігор Ігорович через Ніколаєв Микола Миколайович; грошова застава кандидата у народні депутати України”. Таким чином, грошову заставу внесено неналежною особою, а отже, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 55 Закону документа про внесення грошової застави кандидатом у народні депутати України відповідно до статті 56 Закону не додано.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН