Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На літо великі плани у Роздольненської ОТГ

Цьогоріч Роздольненська ОТГ може розраховувати на інфраструктурну субвенцію у тому ж розмірі, що й торік, але сума додаткової дотації зменшена на третину. Тож, громаді доведеться вирішувати низку проблем власними силами.

За час після об’єднання трьох рад – Роздольного, Чорноморівки та Вільної України – владі ОТГ вдалось повністю освітити сільські вулиці. Зараз у трьох селах розпочинаються весняні роботи.

Про плани на літо кореспонденту «Українського півдня» розповів голова об’єднаної громади Вегандз Мясникян.

Тривають ремонтні роботи у приміщенні Роздольненської амбулаторії, в якій вже замінені вікна на склопакети. Тепер – черга і загальноосвітньої школи, найближчим часом планують придбати і встановити сучасні пластикові вікна і для неї.

У Чорноморівці йдуть відновлювальні роботи й заміна водоводу, аби забезпечити мешканців водою цілодобово. У селі Вільна Україна влітку розпочнеться ремонт клубу й заміна вікон у фельдшерсько-акушерському пункті. Багато питань життєдіяльності громади доведеться вирішувати і власним коштом.

«Ми бачимо, що розмір додаткової дотації від держави зменшився на 30%. Це – навантаження на місцевий бюджет. Хоча нам залишили інфраструктурну субвенцію на рівні минулого року – 1 мільйон 300 тисяч гривень. І це плюс, тому що можемо розраховувати на цю суму і розвивати громаду», – сказав голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян.

Громада відчуває «кадровий голод». У центрі ОТГ створений Пункт громадського порядку, але він не працює на повну, оскільки посада дільничного залишається вакантною попри більш-менш пристойну, як для села, зарплату у 10 тисяч гривень. Медичного працівника знайшли, вже у травні випускниця медичної виші приступить до виконання обов’язків сімейного лікаря. Голова ОТГ говорить, що громада готова піти на додаткові витрати для стимулювання фахівців, але поки що вони виїжджають на заробітки за кордон.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН