Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роздольненська ОТГ готова втілювати нові проєкти вже цього року (Відео)

Для їхньої реалізації необхідно урядове рішення про доприєднання до існуючої об’єднаної громади з центром у Роздольному ще кількох сільських рад. Як прокоментував голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян, це питання вирішується не на рівні громад чи області, а лише – Кабінету Міністрів.

Два роки життя в ОТГ змінили ставлення мешканців, говорить голова ОТГ.

«Люди змінились, бо децентралізація дала великі можливості: надходження до бюджету збільшились в рази, за рахунок чого ми почали відновлювати інфраструктуру, надавати якісні послуги. Торік ми оптимізували одну школу і створили гімназію, робимо капремонт в амбулаторії і закінчили роботи у дитячому садочку села Чорноморівки, завершили встановлення вуличного освітлення у трьох населених пунктах. Роздольненська громада, я впевнений, і далі розвиватиметься, бо тут живуть багато людей, які хочуть щось змінити», – сказав Вегандз Мясникян.

ОТГ чекає на рішення уряду щодо доприєднання і розробляє власні проєкти.

На тренінгу, який проводила команда проєкту «Громади: дорожня карта рішень», місцеві мешканці запропонували організацію «Яблуневого фестивалю», інші проєкти, які б привабили гостей з області і різних регіонів України. Роздольненська ОТГ увійшла до проєкту «ТСН» каналу «1+1», який реалізується спільно з посольством Великої Британії в Україні з метою стимулювання розвитку громад і процесів децентралізації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН