Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські підприємці відчувають серйозні ризики

Рік, що минає, був для підприємства Юрія Рожкова непростим. Виробництво побутової хімії та автомобільної косметики під торговими марками «Clime» та «Vnuki» втратило контракти з Росією і зараз експортує продукцію у країни Європи, а також реалізує на внутрішньому ринку.

2018 року підписані контракти на поставку продуктів до Ірландії, Нідерландів та Данії. Вся побутова хімія та автокосметика проходить ретельний контроль якості, має європейські сертифікати на використання при контакті зі шкірою. Товари європейської якості співвітчизники можуть придбати в місцевих магазинах.

Крім ведення власної справи, Юрій Рожков взяв на себе навантаження на громадських засадах. Протягом останніх трьох років очолює раду підприємців Херсонської області. Часто спілкується з бізнесменами, вислуховує проблеми, дає поради. Підприємці занепокоєні величезними штрафами у сотні тисяч гривень за те, що робітник не оформлений офіційно.

«Є підприємства у нас в області, в яких статутний фонд становить 20-30 тисяч гривень. Як бізнесмен може сплатити 113 тисяч за те, що не оформив одного працівника? Я вбачаю в цьому корупційну складову. Був випадок в Україні, коли волонтери вантажили на території виробництва якісь предмети для допомоги церкві. В цей час прийшли перевіряючі і були претензії до керівництва підприємства…Я виступив на сесії обласної ради з пропозицією звернутись до парламенту та уряду для перегляду цих пунктів трудового законодавства. Влада повинна дати зрозуміти бізнесу, що на нього не тиснуть», – прокоментував у телестудії “Українського півдня Юрій Рожков.

Депутати облради одностайно підтримали офіційне звернення до центральних органів влади. Але головною проблемою у стосунках між владою та бізнесом Юрій Рожков вважає відсутність довіри.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН