Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як херсонців вітають із Днем Конституції України

Сьогодні наша країна відзначає 22-річницю від дня створення Конституції України.

Відомі у Херсоні люди вітають містян із цим святом, кожен по різному. Так Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради пише:

– Вітаю всіх з Днем Конституції!
Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї та процвітанню нашої незалежної країни!

 

Своїми думками з приводу дотримання конституційних норм у сучасному українському суспільстві поділився депутат обласної ради, підприємець Юрій Рожков у студії «Українського півдня». «Мені б дуже хотілось, щоб норми Конституції виконувались, щоб влада працювала прозоро і відкрито, а суди були чесними. Мені дуже не подобається вислів: «Закон як дишло…». Так не повинно бути. Закон – один для всіх! Тільки тоді з’явиться довіра суспільства до влади, до правоохоронних органів. Конституція є основою життя громадянського суспільства», – впевнений Юрій Рожков.

 

Олександр Співаковський, який вранці взяв участь в урочистостях, що проходили у Шевченківському сквері пише:

– Із Днем Конституції України привітав сьогодні херсонців біля пам`ятника Тарасові Шевченку. Це державне свято визначає фундамент України, її соборність, прагнення до незалежності. Конституція є документом, який поєднує всіх українців, незалежно від національності. Адже люди, в першу чергу, розділяють систему цінностей, які прописані в основному Законі нашої держави, систему цінностей, в якій головне – особистість і права людини. Сьогодні хочу побажати, щоб українці завжди бачили сонце, блакитне небо і завжди був мир у нашій країні. Це є найголовніше. Слава Україні!

 

Олена Урсуленко, секретар Херсонської міської ради на Фейсбуці також вітає городян із Днем Конституції України:

– Основний Закон нашої країни визначив, що найціннішим є життя людини, її честь, гідність, недоторканність. Конституція надала кожному громадянину можливість для самоорганізації, право на свободу слова та віросповідання.
Сьогодні наша країна переживає складний період. Тож маємо із Вірою, пам’ятаючи борців за вільну демократичну Україну, користуючись тільки найвищими духовними цінностями нашого народу, зробити все від нас залежне, щоб наступні покоління українців пишалися тим, що живуть на рідній землі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН