Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємці Херсонщини за останні роки переорієнтувались на експорт до Європи

П’ять років підприємець, депутат обласної ради Юрій Рожков входить до ради підприємців при Херсонській облдержадміністрації, три роки з них очолює дорадчий орган. Чим живуть зараз бізнесмени області, з якими проблемами стикаються найчастіше і як рада може вплинути на рішення уряду і парламенту? На ці запитання “Українському Півдню” відповів Юрій Рожков.

Перш за все треба змінити сприйняття України на світовому ринку з сировинної на країну , що може виробляти власний валовий продукт. На внутрішньому ринку потрібно розвивати будівельну галузь, вважає голова ради підприємців Херсонської області Юрій Рожков:

«Сьогодні у Херсоні великі проблеми з будівництвом, оскільки більшість просто побоюються інвестувати через нестабільну ситуацію. Впливає близькість окупованого Криму. А гроші люблять тишу. На будівництві багатоповерхівки зайняті багато підрядних організацій. Галузь розвиває до 100 сфер економіки, тому розвивати потрібно саме будівництво”.

До ради підприємців входять 40 бізнесменів, які збираються для обговорення насущних проблем раз на три місяці. Для зручності розбились на кластери – сільське господарство, промисловість, торгівля і терміново зустрічаються у випадку, коли підприємцям потрібно відпрацювати спільні рекомендації владі різних рівнів. Зараз половину надходжень до бюджету забезпечують представники малого бізнесу, тому підтримувати потрібно саме цей напрямок.

«Великі підприємства намагаються мінімізувати свої платежі до бюджетів і їм дуже складно пристосуватись до нових умов, це інертна машина. Натомість малий бізнес швидко переорієнтується, ось за останні роки 80% продукції українських невеликих підприємств почали експортувати до країн ЄС», – зазначив голова обласної ради підприємців Юрій Рожков.

Про проблеми, які намагаються вирішувати підприємці на місцевому рівні, голова обласної ради підприємців говорив на зустрічах з прем‘єр-міністром під час його робочих зустрічей на Херсонщину.

Детальніше у відео:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН