Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як китайський досвід можна застосувати у Херсоні

Депутат Херсонської обласної ради, підприємець Юрій Рожков протягом двох тижнів перебував у Китаї з діловою поїздкою. По поверненні зустрівся з херсонськими журналістами і розповів, як можна застосувати китайський досвід розвитку різних сфер економіки у Херсоні.

Ще 8 років єдиний швидкісний електропотяг курсував між Шанхаєм та аеропортом. Квитки на нього коштували досить дорого. Зміни, що стались за ці роки вразили підприємця.

«За ці роки були прокладені десятки тисяч кілометрів мостів та тунелів, якими рухаються поїзди зі швидкістю 300-350 кілометрів на годину. Дивовижно, але залізничні колії у Китаї не прокладають по землі, а лише на мостах. Китайці – дуже працелюбні, активні, дисципліновані, що дозволило за короткий термін розвинути економіку країни до однієї з найпотужніших у світі. Було б дуже добре, якби наші виробничники вивчали досвід КНДР і багато чого почерпнули у сферах розвитку виробництв та туризму», – сказав Юрій Рожков.

Крім того, підприємець розповів про досвід утримання міських парків та скверів. Їх доглядають пенсіонери, і міста виглядають дуже зеленими і благоустроєними. Юрій Рожков впевнений, що спільними зусиллями можна досягнути великих результатів, і це не вимагає великих капіталовкладень. Один із його соціальних проектів спрямований на відновлення шкільних кабінетів. Разом з батьками вдалось відремонтувати навчальні класи у школах №21, 12, 18 та 37.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН