Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Війна за ОТГ: влада Каховського району відмовляє жителів Семенівки від об’єднання з Роздольним

Протягом березня керівники Каховського району двічі збирали загальні збори мешканців Семенівки і відмовляли від входження до Роздольненської ОТГ. На думку керівництва, краще семенівцям стане, якщо утворять нову громаду з двома ближчими селами. Аргументують тим, що у селі закриються соціальні об’єкти, громада не матиме своїх представників у раді і виконавчому комітеті ОТГ.

За перспективним планом, до Роздольненської ОТГ мають приєднатись три населені пункти: Семенівка, Костогризівка та Новокам’янка.

«Громада має бути великою, і тоді – спроможною. Розмови про те, що всі установи будуть закриті, зайві. Це неправда», – коментує голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян. 

Представники Асоціації міст України, які теж присутні на загальних зборах, пояснювали, як відбувається фінансування соціальних об’єктів в об’єднаних громадах.

 «Кошти на бюджетні організації приходять з державного бюджету і жодних інсинуацій щодо закриття школи (якщо таке рішення не приймає районна рада) бути не може. Кожна новостворена ОТГ отримує інфраструктурну субвенцію, яка розраховується на кількість мешканців і площу і не може бути використана на інші потреби. Боятися об’єднання немає жодних причин», – пояснила виконавча директорка регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

Голова Каховської райдержадміністрації Валерій Салтиков у виступі наголосив, що, на його думку, громада не повинна бути великою. Голова районної ради Тетяна Тертична вдалась до маніпуляцій про відсутність представників села у владі ОТГ: «В разі доприєднання аж до наступних виборів у вас не буде депутатів. Доприєднання не передбачає перегляд депутатського корпусу». 

«Село Семенівка після об’єднання матиме 4 депутатів. Відбудуться додаткові вибори, село матиме старосту і члена виконавчого комітету. І на сьогодні ми бачимо, що представник Президента, голова Каховської райдержадміністрації Валерій Салтиков робить все, щоб зруйнувати нашу територіальну громаду», – сказав Вегандз Мясникян.

Чи увійде Семенівка до Роздольненської об’єднаної територіальної громади, вирішуватимуть жителі села. Влада району за своїми функціональними обов’язками має проводити роз’яснювальну роботу і сприяти процесу децентралізації, а не перешкоджати добровільному об’єднанню. Натомість продовжує маніпулювати думкою семенівців і утворювати ОТГ за планом, зрозумілим тільки їм самим.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН