Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні фіскали провели «квітковий» рейд

У перші весняні дні спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели в обласному центрі рейд щодо легалізації найманої праці.

Під час здійснення контрольно-перевірочних заходів ревізори встановили громадянку, яка на вулиці в центрі Херсона продавала живі квіти. При собі квіткарка не мала ні реєстраційних документів, ні довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок за формою 3-ДФ. За здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та дозвільних документів працівники фіскального відомства склали на громадянку протокол про адміністративну відповідальність.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення розмір адміністративного штрафу за діяльність без державної реєстрації складає 17000 – 34000 гривень.

Наразі матеріали про встановлене правопорушення передані до Херсонського міського суду для притягнення до відповідальності.

Питання дотримання громадянами та суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо реєстрації підприємницької діяльності та офіційного працевлаштування працівників і надалі залишаються на особливому контролі у фіскалів області. Перевірки тривають.

 

 

Прес-служба Головного управління

ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН