Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДФС нагадала роботодавцям Херсона процедуру прийняття працівника на роботу

На Херсонщині останні роки спостерігається тенденція легалізації робочих місць. ДФС Херсонщини разом з іншими контролюючими органами проводить інформаційно-роз`яснювальну роботу  в регіоні. В новорічні свята ДФС знов оприлюднила наступну інформацію.

ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що роботодавці Херсона подають повідомлення про прийняття працівника на роботу до початку роботи такого працівника.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України від 17.06.2015 № 413. Повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення) подають органу фіскальної служби за формою, наведеною в додатку до постанови КМУ.

Зауважимо, що таке повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одним із таких способів:

– засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб;

– на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

– на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Платникам податків надана можливість сформувати Повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет платника податків. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

 Прес-служба  Головного управління 
Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН