Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перед судом постане організатор «конверту»

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі оголосили підозру організатору конвертаційної діяльності та реєстрації фіктивних підприємств і направили відповідні матеріали до суду.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3, 4 ст.27, ч.2 ст.205-1, ч.1, 2 ст.205, ч.1 ст.209 КК України було встановлено місцевого жителя, який у період часу з січня 2017 року по травень 2018 року займався обготівкуванням грошових коштів та подальшою їх незаконною легалізацією.

До вказаної незаконної діяльності зловмисник залучив посібників, яких підбурював до внесення неправдивих відомостей у реєстраційні документи низки підконтрольних компаній, що подаються державному реєстратору, з метою оформлення цих компаній на підставних осіб за грошову винагороду.

У подальшому, на замовлення суб`єктів господарювання реального сектору економіки, фігурант переводив безготівкові кошти на рахунки цих фіктивних підприємств в якості оплати за с/г продукцію, знімав їх готівкою та повертав замовникам конвертації, отримуючи певний відсоток від проконвертованої суми в якості винагороди за незаконні послуги.

В ході слідства було встановлено 4 підконтрольні фірми, між якими          було здійснено перерахування, легалізовано та обготівковано                               більше 12 млн. гривень

Ще 2018 року за наслідками судового розгляду,вироками Херсонського міського суду Херсонської області трьох посібників фігуранта було засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст.205-1, ч.1 ст.205 КК України.

А наразі й самому організатору повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3, 4 ст.27, ч.2 ст.205-1, ч.1, 2 ст.205, ч.1 ст.209 КК України.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до Херсонського міського суду Херсонської області.

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/operativni-novini/373183.html

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН