Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині викрили нелегальних цигаркових магнатів

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно зі співробітниками Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України в Херсонській області зупинили незаконний продаж тютюнових виробів та вилучили велику партію товару.

Факт незаконної діяльності встановили в рамках проведення операцій «Акциз – 2019», «Рубіж» та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Зокрема, встановлена група осіб, яка незаконно продавала тютюнові вироби не лише на Херсонщині, а й на всій території України. Замовлення на придбання сигарет зловмисники приймали онлайн – через Інтернет, месенджери і соціальні мережі, а для доставки цигарок покупцю використовували власні транспортні засоби.

Постачали товар для збуту жителі Одеської, Львівської та Харківської областей, які у свою чергу, незаконно ввозили його на територію України поза митним контролем або отримували від незаконних виробництв.

За результатами обшуків, проведених у торговому та житловому приміщеннях, а також у гаражному боксі, які використовувалися для незаконного зберігання і реалізації сигарет, із незаконного обігу вилучено 38 652 пачки цигарок загальною орієнтовною вартістю майже 1,4 млн. гривень. Серед вилученого тютюнові вироби іноземного походження без марок акцизного податку встановленого зразка (ввезені на територію України з порушенням митних правил) та вітчизняних виробників, марковані акцизними марками з явними ознаками підробки.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН