Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграрії Херсонщини забезпечили себе мінеральними добривами і заплатили 34 мільйони гривень до бюджету

Два роки тому 70 сільгоспвиробників України створили кооператив «ПУСК». «Перший український сільськогосподарський кооператив» забезпечив закупівлю та доставку селітри для аграріїв України. Ринкова вартість тонни добрив – від 10,5 до 11,5 тисяч гривень. Сільгоспвиробники Херсонщини змогли купити тонну фактично за собівартістю.

«Тиждень тому «ПУСК», оминаючи посередників, доставив в МТП Херсона 19 тисяч тонн селітри за ціною 9800грн за тонну. Виникли проблеми з розмитненням вантажу, але голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв та новопризначений начальник Херсонської митниці Іраклій Катамадзе посприяли цьому процесу. І зараз селітра вже в полі. Завдяки поставці через Херсонський морський торговий порт митниця отримала 34 мільйони гривень. Ці кошти є понадплановими надходженнями, тому витрачатимуться на ремонт автошляхів в області. Кооператив планує протягом двох наступних місяців завезти ще 20 тонн карбаміду для потреб аграріїв, і це забезпечить знов інвестиції в розвиток області – ще додаткових 36-38 мільйонів», – розповів депутат Херсонської обласної ради, голова правління сільгосппідприємства «Злато Таврії» Ігор Йосипенко.

«Злато Таврії» є членом Всеукраїнської аграрної ради, до якої входить близько 500 фермерів та представників середнього агробізнесу. Загальний банк землі об’єднання становить 2,5 мільйони гектарів. Нині «Перший український сільськогосподарський кооператив» засновниками якого є члени Всеукраїнської аграрної ради розглядає можливість взяти Херсонський морський торгівельний порт у концесію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН