Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні побували співочі бандуристи

До Херсона 25 вересня приїхала Національна заслужена капела бандуристів України. Концерт проходить у рамках гастрольного туру, присвяченого сторіччю з дня створення колективу. Раніше музиканти презентували святкову програму у Дніпрі, Харкові, Авдіївці, Вугледарі, Маріуполі, Покровську. Гастролі триватимуть протягом всієї осені.

На концерті побували херсонці різних поколінь. Відвідали захід і херсонські школярі, про що на Фейсбуці пише Альона Самініна:

Разом з учнями 7-А та 8-Б класів побували на неймовірному, неперевершеному, з шаленою енергетикою концерті Національної заслуженої капели бандуристів України, яка вразила нас своїм внутрішнім духом нескореності,блискучим віртуозним акомпонементом бандур, виконанням складних творів на рівні кращих зразків світової класики, що при тому базуються на глибинній національній основі. Ця унікальна капела має свою неповторну творчу особливість – усі артисти співають і одночасно грають на бандурах, нас усіх вразила філігранна відшліфованість кожного номера, величний повчальний, драматичний, часто сумний характер творів, поєднаний з іскрометним гумором, елементами сучасного веселого шоу, козацьке характерництво – все це не може не вражати, не заворожувати усіх присутніх!!!

Більш детально про те, що саме підготувала капела бандуристів херсонцям у сюжеті телеканалу “Скіфія”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН