Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся фестиваль корейської культури «Кореяда-2018»

Фестиваль проходить вже 22 рік поспіль. Щороку його приймають різні українські міста. Цьогоріч фестиваль відбувся в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша. На сцену піднімались співаки, вокальні та хореографічні колективи, спортсмени, артисти цирку.

«Кореяда» є головною подією культурного життя корейської діаспори в Україні. Організовується корейською діаспорою, культурним центром, Всеукраїнською асоціацією корейців та почесними консулами республіки в різних регіонах України. Херсонська «Кореяда» відбулась за підтримки почесного консула в області Миколи Баграєва.

«Останні кілька років дружимо з Кореєю. Це сталось після реалізації спільного проекту з розвитку сучасної молодіжної музичної культури, ми провели спільний фестиваль у Києві два роки тому. Почалось співробітництво, ми відвідали Сеул, щоб налагодити комунікацію між українськими та корейськими медіа. Так виникла ідея створити почесне консульство в кількох областях для налагодження більш тісного співробітництва в культурній, економічній, інвестиційній сферах», – прокоментував Микола Баграєв.

Одна з організаторок фестивалю у Херсоні Людмила Видриган розповіла, що корейці почали приїжджати до Херсонського краю ще у 60-х роках минулого століття. У більшості працювали у сільському господарстві. Багато хто залишився, утворились нові родини, пішли діти-онуки. Людмила Федорівна вже 43 роки мешкає в Україні, викладає французьку в Фізико-технічному ліцеї і любить Херсон за доброзичливість.

«Це велике свято для корейської діаспори. На фестивалі збираються представники з різних регіонів України, щоб відчути себе однією великою корейською родиною», – сказала керівниця Херсонського міського осередку Всеукраїнської асоціації корейців Людмила Видриган.

Головний захід фестивалю – конкурсна програма. Гран-прі «Кореяди – 2018» отримала херсонка, повітряна гімнастка Вероніка Цой. Перше і друге місця журі присудило танцювальним колективам з Києва та м. Апостолово (Дніпропетровська область). Третє – школі техквондо з Дніпра. Також піл час фестивалю працювала виставка традиційних корейських ремесел.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН