Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські вчителі дізнались, як працювати за Фребель методикою

З 13 по 15 вересня пройшов обласний науково-методичний семінар “Застосування Фребель методики у практиці роботи закладів дошкільної освіти”. Учасники семінару – вихователі з досвідом, але більшість з них раніше не були знайомі з доробками цього видатного німецького педагога. Викладачі педагогічного факультету виправили це і розповіли безліч цікавого. 

В перший день семінару учасники познайомились з основними засадами педагогічної системи Ф.Фребеля, з досвідом дошкільних закладів Німеччини та взяли участь у круглому столі “Особливості розвитку педагогіки Ф.Фребеля в Україні”.

Найбільш насиченим видався другий день семінару: учасники завітали до ЗДО N°33 ім. Ф.Фребеля. Там ознайомилися з облаштуванням груп та з ідеями оформлення фребелівських куточків. Також вихователі завітали на заняття, під час яких діти використовували “Дари Ф.Фребеля”, після чого взяли участь у майстер-класі та використали набуті знання на практиці. А ще учасників семінару ознайомили з тим, як буде проходити педагогічний експеримент “Діагностика ефективності використання Фребелівських методик в роботі з дітьми”.

В останній день семінару вихователі поглибили свої знання про психологічні умови реалізації педагогіки Ф.Фребеля, обговорили розвивальний характер виховання, гуманне ставлення до дітей, демократичний характер освітнього процесу та значення гри у розвитку дитини, а також переглянули фільм “Татусь дитячих садків”.

Зрештою, три дні семінару виявилися дуже насиченими та продуктивними. Приєднуйтесь до заходів Центру післядипломної освіти та отримаєте можливість у цьому впевнитися!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН