Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському університеті склали рейтинг науково-педагогічних працівників

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Провели засідання щорічної рейтингової комісії Херсонського державного університету, до якої входять проректори, декани, голова профспілкового комітету, представники студентського самоврядування.

Ми вже вдруге публічно та прозоро проводимо роботу з рейтингування науково-педагогічних працівників за попередні три роки. Філософія нашого університету – дати можливість викладачам синхронізувати власний професійний успіх та отримувати мотивацію за високі результати. Важливо, що здобутки наших науково-педагогічних працівників лягають у загальну скарбничку здобутків всього університету. Тобто ми всі разом зацікавлені у зростанні рейтингів.

Вдячний першому проректорові Сергію Омельчуку та працівникам структурних підрозділів, які були задіяні у роботі з поданими матеріалами, за проведену ґрунтовну роботу.

Два роки тому ми розробили Методику рейтингування відповідно до кращих українських та міжнародних практик рейтингування. На Вченій раді колегіально затвердили Положення про рейтингування, де визначили формули, алгоритми дій, усі процедури. Оприлюднили всі документи, висвітлюємо всі етапи рейтингування. Бо наш принцип – це прозорість та можливість для кожного бути почутим. Умови рівні абсолютно для всіх – від асистента до ректора. До речі, за результатами рейтингування особисто я отримав мінус 709 балів. Завантаженість адміністративною роботою має певні наслідки й для мене) Але впевнений, що ранжування потрібне, хоча, як і все нове, цей процес теж сприймався дещо критично. Ми це розуміли, тому передбачили певні запобіжники. Один з них, як вже зазначалося, повна прозорість та рівні умови для всіх. Інший – можливість захистити свої права, свою позицію, якщо є припущення, що вони порушені. Працює апеляційна комісія. Адже ми живемо в демократичній країні!

Спільно ми обов’язково знайдемо шляхи вирішення спірних моментів.
Так було і сьогодні. На нашому засіданні були присутні викладачі педагогічного факультету, які мали певні питання до результатів рейтингування. Абсолютно нормально, що вони висловлювали свою думку. Там, де дійсно щось було не враховано – фахівці виправляли. Це нормальний робочий процес.
Наступний крок – затвердження результатів рейтингування науково-педагогічних працівників на Вченій раді університету 31 травня.

Із рейтингом можна ознайомитися за посиланням.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН