Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Трупа Херсонського театру імені Миколи Куліша поповнилась молодими талановитими акторами

Трупа Херсонського обласного драматичного театру імені Миколи Куліша поповнилась молодими талановитими акторами.

Після закінчення Харківського університету мистецтв став служити в театрі Валерій Гайфуллін. До акторського колективу доєдналась родина Бельдюгіних. Генеральний директор та художній керівник театру Олександр Книга в інтерв’ю «Українському півдню» висловив побоювання стосовно того, чи надовго лишатимуться молоді таланти у Херсоні.

«Творча молодь є. Я з того радію. Але боюсь єдиного… Зараз вони працюють за ідею, за оплески, за можливість грати гарні ролі, а зарплата у молодого актора – трохи більше 5 тисяч гривень… Йду до голови адміністрації, до обласної ради з проханням збільшити бюджет. 10 років маємо статус «академічного» театру і право на отримання 100% надбавки. Отримуємо 35% від суми, бо немає в бюджеті коштів на це», – розповів Олександр Книга.

Є в театрі і своя студія, де вчаться мистецтву перевтілень херсонські школярі. Щороку 5-6 її випускників стають студентами провідних театральних вищих шкіл не лише України, а й інших країн світу. Керівник театру сподівається, що дипломовані актори повернуться до рідного міста й служитимуть на херсонській сцені.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН