Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські діти потерпають від комп`ютерної залежності

Дитину неможливо відволікти від гаджету? Малюк постійно вимагає нові іграшки, коли інші немає куди дівати? Херсонська практикуюча психологиня Юлія Казаннікова у студії «Українського півдня» розповіла, що найчастіше батьки звертаються саме з такими проблемами. Порада спеціаліста – почати із себе і родини.

«Батьки часто говорять, що дитина багато часу проводить з електронними пристроями, або не має ніякого інтересу, або ж весь час чогось вимагає. Потрібно починати з батьків – чи приділяють увагу вони один одному, як проводять дозвілля (можливо, також дивлячись у гаджети), про що говорять між собою, які традиції є в родині. І тоді дорослі починають задумуватись, формувати якісь нові правила, родинний статут. І дитина, як наслідок, починає повторювати за батьками», – розповіла психологиня.

Все в житті починається із сім’ї. Що ставлять на перше місце члени сім’ї: матеріальні блага чи емоційний зв’язок? Якщо все спілкування зводиться до подарунків замість спілкування, то емоційний зв’язок буде втрачено. А лише від того, чи дадуть підтримку батьки, залежить самооцінка і впевненість їхньої дитини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН