Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стартував літературний конкурс на творчі роботи «Хочемо жити в Херсоні» (відео)

Хочемо жити в Херсоні. Під таким гаслом стартував новий літературний конкурс на творчі роботи. Проєкт ініціювала Херсонська торгово-промислова палата разом з партнерами-
Видавництво «Олді+», КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара», ГО «Херсонське обласне бібліотечне товариство», ГО «Асоціація педагогічних працівників закладів освіти м. Херсон»

Мета Конкурсу – створити умови для реалізації літературних талантів херсонців, привернути увагу до місцевої історії та збереження культурної спадщини, виховувати пошану до культури, історії та традицій українського народу. Твори-переможці, відібрані для публікації за рішенням журі, будуть опубліковані у вигляді літературного збірника «Хочемо жити в Херсоні».

Проєкт Хочемо жити в «Херсоні» є досить значимим, іміджевим, для нашого південного міста, адже це чудова можливість кожній творчій особистості проявити себе та висловити любов до рідного краю у рядках. А головне – авторські твори будуть опубліковані, їх будуть читати, про них будуть знати.

На засіданні організатори конкурсу разом з учасниками заходу розглянули і декілька варіантів і щодо дизайну майбутнього видання, і пропозиції присутніх митців щодо положення конкурсу, і щодо інформування про цю ініціативу, аби залучити якомога більше учасників до цього конкурсу.

Директор видавництва “Олді Плюс” – Олег ГОЛОВКО, наголосив на тому, що хотів би, аби збірка була періодичною.

“Будемо обирати найкращих і ті саме тексти які будуть розкривати тему Херсона, Херсонщини якнайкраще, щоб зробити з цього журналу таку літературну візитівку нашого краю. В майбутньому ми плануємо, щоб це було щорічне періодичне видання. І плануємо що воно буде як мінімум 100 років”.

Чимало талановитих митців з досвідом в своїх творах багато пишуть про рідне місто, тож і для них участь у конкурсі буде новою сходинкою. Можливо, будуть відкриті й нові імена, чиї твори ввійдуть до цього видання.

Для ТПП такий досвід співпраці з творчими особистостями і видавцями вже не новий, адже раніше за їх ініціативою вже виходили в друк творчі збірки молодих авторів, то ж до справи підійшли впевнено та з досвідом.

Вікторія ОСТРОУМОВА, президент Херсонської торгово-промислової палати зазначила: “Ми хочемо по-перше надати шанс всій нашій творчій інтелігенції, всім хто може писати. Ну і звичайно, щоб було більше інформації про Херсон і щоб ця інформація йшла з любов’ю. Ми любимо свій край, ми пишаємося своїм краєм, ми хочемо тут жити і ми будемо тут жити та виховувати своїх дітей”.

Підтримали конкурс і освітяни, впевнені, що бажаючих взяти участь буде достатньо. Адже в освітній сфері працює чимало талановитих особистостей.

“Я думаю що вчителі які пишуть і багато таких є і вірші і ессе і оповідання, і учні старших класів обов’язково долучаться до цього проєкту, і я закликаю їх уже з сьогоднішнього дня думати про тему, вибір теми і я думаю що навіть управлінці будуть в цьому приймати участь”. – розповіла Тамара ВЕРЕЩАКА, голова ГО “Асоціація педагогічних працівників закладів освіти м. Херсон”.

Прийом конкурсних робіт на теми пов’язані з Херсонщиною триватиме до 1 жовтня 2021 року. Взяти участь можуть жителі області, які досягли 14 років.

Урочиста презентація збірника планується у вересні 2022 року в рамках святкування 150-річчя Херсонської Обласної універсальної бібліотеки ім. О Гончара. Положення про конкурс та більш детальну інформацію можна знайти на офіційних сайтах та сторінках в соцмережах ХТПП та партнерів.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН