Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вирощують кілька десятків нових гібридів кукурудзи

Сільгоспвиробник, який орендує земельні паї у Бериславському районі, найближчим часом приступає до збирання врожаю кукурудзи. Вирощують культуру на крапельному зрошенні та на частковому поливі. Гарних врожаїв досягають і за рахунок постійних експериментів з сортами.

Зараз на одному з полів одночасно ростуть 30 нових гібридів кукурудзи. Це нива з частковим поливом, і густота рослин тут не дуже щільна.

«Можна вирахувати приблизну врожайність за допомоги спеціальної методики. Ось наприклад, один з нових гібридів компанії «Піонер» може дати врожай до 103 центнерів з гектара. Це приблизний підрахунок, похибка становить 10 – 15%. І це не при високій густоті. На полях із крапельним зрошенням рослини ростуть більш щільно, і тоді врожаї будуть більшими. В залежності від сорту розбіжність в урожайності – не кілограми, а тонни», – розповів директор агропідприємства «Злато Таврії» Олексій Дмітрієв.

Загалом, агрономи підприємства вважають кукурудзу перспективною культурою для вирощування на Херсонщині. Сприяли високій врожайності і рясні дощі, які пройшли у середині липня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН