Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Напередодні професійного свята новокаховські будівельники отримали привітання

12 серпня будівельники відзначають професійне свято. У Новокаховській міській раді напередодні Дня будівельника привітали всіх, хто зробив професію будівничого справою свого життя.

Новокаховські будівельні організації становлять ні мало ні багато – майже чверть всіх підприємств будівельної галузі області (23%!). Будівництво у самому місті й інших населених пунктах розвивається, і за обсягом будівельно-монтажних робіт цього року має вдвічі більші показники, ніж минулого: 94 млн. грн. проти 46 млн. відповідно. Керівники підприємств, які працюють протягом десятиліть на ринку, отримали почесні грамоти та подяки міського голови та депутатського корпусу.

«Зараз наше підприємство займається підготовкою шкіл до нового навчального року. Також ремонтуємо Будинок культури у Стрілковому, приміщення Князегригорівської школи. Будівельники продовжують працювати, аби людям жилось краще», – сказав на урочистостях Анатолій Подофа, керівник підприємства “Херсоноблагробуд” .

Новій Каховці, як небагатьом містам України, вдається зберігати свої архітектурне обличчя при будівельному бумі. Активно зводяться нові комерційні споруди (магазини, МАФи, офіси), але місто не виглядає захаращеним. Все тому, що влада діє у відповідності з містобудівним законодавством.

Більш повільно проводяться будівельні роботи за бюджетні кошти. За перше півріччя освоєні 4 млн. грн., через недофінансування з держбюджету роботи на деяких об’єктах призупинені.

«За кошти бюджету у гімназії відремонтований кабінет, у який прийдуть першачки, за всіма стандартами, які вимагає реформа освіти, відремонтована спортивна зала школи №7 та актова зала ЗОШ №10, зроблений ремонт у туалетах для зручності людей з обмеженими можливостями. Виконуються роботи з реконструкції Літнього театру, але є затримка із доставкою унікальної черепиці з-за кордону. Все це може здатись чимось незначним, але це кроки для поліпшення життя громади», – розповіла начальник відділу капітального будівництва Нової Каховки Світлана Гончаренко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН