Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховські депутати збільшили витрати на охорону здоров’я

На 31-й позачерговій сесії Новокаховської міської ради було внесено низку змін у Програму розвитку охорони здоров’я. За рахунок бюджетних коштів цьогоріч будуть відремонтовані кілька медичних закладів територіальної громади.

Нова Каховка через своє географічне розташування стала центром наданням медичних послуг фактично для всіх жителів навколишніх населених пунктів, які адміністративно належать до інших районів. З міркувань того, що найближчим часом буде утворений госпітальний округ, депутати приділили особливу увагу закладам медицини.

До Новокаховської міськради належать два великих лікарняних комплекси та дві поліклініки (у Таврійську та, як називають місцеві, у Центральній Основі), 8 фельдшерсько-акушерських пунктів у сільських радах. У галузі працюють 1600 медпрацівників.

Своїм рішенням Новокаховські депутати виділили 600 тисяч гривень на завершальні роботи з капремонту інфекційного відділення Центральної міської лікарні. До 1 вересня підрозділ із сучасними боксами і необхідним обладнанням підрядники повинні здати в експлуатацію. Більше мільйона гривень спрямують на ремонт операційного блоку хірургічного відділення лікарняного комплексу у мікрорайоні „Сокіл” та ремонт ліфту.

Маємо намір капітально відремонтувати приміщення поліклініки в Центральній Основі, послугами якої користуються жителі 8 населених пунктів. Для альтернативного забезпечення лікарень електроенергією плануємо закупити дизельну установку вартістю 1 мільйон 400 тисяч гривень. Я вже не буду говорити про ремонт музейного приміщення в лікарні. Словом, депутатський корпус приділяє велику увагу закладам охорони здоров’я, щоб, врешті, мати моральне право самим звертатись до послуг медпрацівників у разі необхідності”, – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До Дня медичного працівника міська рада вручила нагороди і заохочення найкращим працівникам цієї сфери. Для тих, хто у важкі хвилини життя стає на допомогу, вдячні городяни підготували концертну програму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН