Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині з’явиться 500-метровий тролей

У селищі Мигія на Миколаївщині біля Чорного (Радонового) озера завершується будівництво 500-метрового швидкісного спуску крутонахиленим тросом (тролея). Його мають здати в експлуатацію вже до кінця червня, повідомляє Укрінформ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила активістка, голова громадської організації “Добре місто” Олена Трифонова.

“Незабаром в селищі Мигія Первомайського району відкриється канатна дорога (тролей). Планується, що вона буде найбільш швидкісною в Європі, спуск розпочинається з оглядового майданчика, через все Радонове озеро”, – сказала Трифонова.

За її словами, гальмівний механізм інвестори замовили в США, бо в Україні немає досвіду виготовлення такого обладнання для високошвидкісних трас.

Північний захід Миколаївській області, де збереглися унікальні природні комплекси та об’єкти, завжди приваблював туристів. Одним із них є гранітний кар’єр в селі Мигія на території регіонального заповідника “Гранітно-степове Побужжя”. Після затоплення він перетворився на озеро з водою незвичайно блакитного кольору. Його глибина – понад 40 метрів. Минулого року активісти облаштували біля озера повноцінний оглядовий майданчик, звідки відкривається гарний пейзаж.

Інвестори, які будують тут канатну дорогу, очікують великий попит на свою туристичну послугу, адже Мигію ще називають столицею “українського рафтингу”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН