Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із червня за воду херсонці платитимуть більше

Про це повідомляється на сайті Херсонводоканалу.

На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що  відбулося 28 травня 2019 року у формі відкритого слухання, прийнято постанову НКРЕКП від 28.05.2019 № 804  «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення,

МІСЬКОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ХЕРСОНА» зі структурою  , наведеною в додатку 47 до постанови:

на централізоване водопостачання – 9,288 грн за 1 куб. м (з ПДВ);

на централізоване водовідведення – 9,468 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Ця постанова  набирає чинності з 01 червня  2019 року, але не раніше дня, наступного за днем їх опублікування в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр».

ВАЖЛИВО!

З набранням чинності нового тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення, на виконання вимог нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги», всі споживачі як мешканці приватного сектору, так і мешканці багатоквартирних будинків, сплачуватимуть за послуги за єдиним тарифом. Тобто, якщо для мешканців приватного сектору зростання середньозваженого тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення становить 11,4 %, то для мешканців багатоквартирних будинків  зростання становитиме лише 3,6%.

Також нововведенням є відсутність в структурі тарифів витрат на оплату послуг банків та інших установ з приймання та перерахування коштів споживачів. Відтепер у всіх банківських установах споживачі змушені сплачувати комісію банкам за оплачені послуги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН