Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Абрикосівці планують замінити водогін

Громада Абрикосівки вирішила увійти до складу Великопанівської ОТГ. Процес був складним, говорить виконувачка обов’язків старости селища Любов Тимчак, жителі й представники влади розділились на два табори, але вже зараз відчули зміни на краще. Опоненти процесу децентралізації били на те, що після об’єднання селищні установи начебто будуть закриті і люди залишаться без стабільного заробітку.

Попри це у Абрикосівці працює сільська рада, фельдшерсько-акушерський пункт, школа та ясла-садок, сільська бібліотека і Будинок культури. Селище завжди було дотаційним, власних надходжень вистачало лишень на захищені статті. Про те, щоб щось ремонтувати або розвиватись, не йшлось. Впродовж 2018 року влада селища розробила кілька проектів, націлених на розвиток території. Торік Абрикосівка виринула з темряви.

«Депутати та працівники виконкому зробили подвірний обхід щодо освітлення вулиць. Спочатку були встановлені 140 ліхтарів. А коли люди побачили, що це комфортно, почали говорити і про освітлення решти вулиць. Зараз у нас встановлені 170 освітлювальних пристроїв, витрачено 199 тисяч гривень. Ми розробили робочий проект реконструкції водомережі селищі. Вона збудована 1963 року, і металеві, чавунні, азбестові труби постійно прориваються, особливо під час дощів. Зараз у нас стався порив, і працівники комунального підприємства його ліквідують. Потрібно повністю замінити водогін, необхідна сума становить до 7 мільйонів гривень. Ми хочемо подати проект до Державного фонду регіонального розвитку. У разі, якщо виграємо на конкурсі, ми зможемо надавати якісну послугу нашим мешканцям», – розповіла виконувачка обов’язків старости селища Любов Тимчак.

Заміни потребує система водопостачання та водовідведення у яслах-садку. Кошторис проекту становить 38 тисяч гривень, і незабаром ремонтні роботи розпочнуться. У дошкільному закладі було переобладнане газове обладнання і в опалювальний сезон працювало безперебійно. Для дітей встановлений ігровий майданчик на території селища. Спільна справа об’єднала односельців, які масово прийшли і власноруч встановили гойдалки, гірки для розваг малюків.

Селище має залізничне сполучення. Є платформа, але зупинки не було. З 2015 року влада мала домовленості з адміністрацією Одеської залізниці, але далі справа не рухалась. Лише торік вдалось облаштувати комфортну зупинку, де можна заховатись від дощу й вітру в очікуванні потягу. Селище ожило – відновили традицію відзначати День села. 2018 року відсвяткували разом 60-річний ювілей своєї малої батьківщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН