Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великокопанівській ОТГ люди можуть отримати онлайн довідку про склад сім’ї

2018 року Великокопанівська об’єднана територіальна громада підготувала проект на отримання субвенції з державного бюджету на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням функціонування Центрів надання адміністративних послуг, і виграла конкурс.

«Ми отримали 1 мільйон 600 тисяч гривень на реконструкцію ЦНАПу. Це була одна з перших перемог вже об’єднаної громади, за якою потягнулась ціла низка успішних проектів», – вважає голова Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко.

Зараз за програмою iGov жителі трьох населених пунктів можуть отримати 10 онлайн-послуг. В тому числі, і довідку про склад сім’ї.

«Наша громада є єдиною в області, яка надає таку довідку в онлайн-режимі. На сайті нашої громади є й інші послуги – наприклад, електронні петиції, звернення до посадовця, запис на прийом, запис до черги у дитсадок. Зараз йде навчання бібліотекарів, які зможуть допомагати відвідувачам працювати з цією системою і отримувати якісні послуги в електронному вигляді», – розповіла фахівець з розвитку територій та інвестицій Великокопанівської ОТГ Анна Довженко.

ОТГ з центром у Великих Копанях була створена у грудні 2016 року шляхом об’єднання з Добросілля і Абрикосівкою. З тих пір почалось нове життя для представників влади і керівників організацій – довелось вчитись писати проекти, виїжджати на семінари й тренінги. Зусилля були виправдані – на розвиток громади протягом двох з половиною років залучаються державні кошти та фінанси міжнародних донорів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН