Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у «Асканійське» фіскали приїжджали

Курс на зближення з платниками податків. Саме таким став формат проведення виїзного засідання Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, яке відбулося на базі Державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» Асканійської Державної сільськогосподарської дослідної станції інституту зрошувального землеробства Національної Академії аграрних наук України» у с. Тавричанка Каховського району.

Формат такого заходу був запланований ще минулого року, як реальна можливість ознайомлення активістів громадського руху Херсонщини з передовими технологіями вирощування зернових та технічних культур та вирощування і реалізації продукції тваринництва (молоко, м’ясо, вовна) в нашій області. Протягом багатьох останніх років це підприємство входить в десятку кращих установ сфери Національної академії аграрних наук України та по своїм виробничим показникам є одним із лідерів серед крупно товарних сільськогосподарських товаровиробників області.

Під час дискусійного діалогу з представниками трудового колективу начальник відомства Ігор Клим зазначив, що позитив відчувається й у свідомому ставленні до сплати податків та офіційному працевлаштуванні найманих працівників на підприємстві. Так, за даними звіту ЄСВ за I квартал 2019 року, середньооблікова кількість працівників складає 366 осіб, а середня заробітна плата – 8148 гривень. Станом на 01.06.2019 року підприємство сплатило до бюджету 3,3 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та 2,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Саме надходження ПДФО та інших податків до місцевого бюджету дозволяють громаді впевнено розвивати соціальну інфраструктуру та створити комфортні умови проживання у сільській місцевості.

Виїзний формат спілкування представників бізнесу, громадськості та влади продовжив голова Громадської ради при Головному управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Максименко, який зазначив, що діяльність підприємства – якісний приклад ведення та розвитку підприємницької діяльності за сучасними, новітніми технологіями. Підкреслив, що тісна взаємодія платників – представниками бізнесу та громадськості на Херсонщині стає більш дієвою і конструктивною, а головне – має зворотній зв’язок. Учасники заходу мали можливість обмінятися думками, почути професійні коментарі та практичні рекомендації з питань застосування податкового законодавства.

Впроваджуючи практику прозорості та відкритості у роботі фіскалів і громадськості області, зустріч пройшла у «непротокольній» атмосфері та об’єднала всіх єдиним бажанням працювати на один спільний результат – створити Херсонщину економічно привабливим регіоном.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН