Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Літня школа-2021 юних дослідників пройшла в Лазурному (ВІДЕО)

Щороку навчальний заклад обирає місце, де учні з високими досягненнями у навчанні і ті, що відносяться до пільгових категорій протягом 21 дня не тільки відпочивають, а й оздоровлюються, знаходять нових друзів, а головне-здобувають нові знання, коли беруть участь в заняттях Літньої школи юних дослідників, які проводять учителі Школи гуманітарної праці.

Цього року для дітей обрали місцем для літнього відпочинку санаторій “Чайка”, територія якого велика, зелена , розташована на узбережжі Чорного моря, а головне – безпечна. В програмі Літньої школи: різні командні ігри, інтелектуальні бої, наукові експедиції на о.Джарилгач, фізико-хімічні дослідження, різні екскурсії до Скадовська та відвідування аквапарка, а також багато різноманітних цікавинок.

Іван Донець – вчитель фізики ШГП зазначив: “Наші дні в літній школі проходять дуже весело тому що сумувати зовсім ніколи: весь час ми чимось зайняті або дозвіллям, під час якого ходимо на море, або побутовими справами або проводимо цікаві заняття, де вирішуємо задачі, де діти паяють схеми, проводять експерименти, вивчають біологію, хімію, географію.

Із підручних матеріалів діти самотужки створювали та запускали повітряних зміїв, за власними макетами. Таким чином, вони застосовували отримані теоретичні знання з фізики та геометрії – і чудово проводили дозвілля.

Основна проблема на уроках в тому, що ми розповідаємо щось, а на думку дітей в житті це не важливо і не зрозуміло де з цим можна зустрітися, а тут трішки геометрії, трішки математики, трішки фізики, а в результаті реальний об’єкт- повітряний змій, якого вже можна запускати , подивитися як він літає і насолодитися процесом створення.” – розповів Максим Бистрянцев – вчитель інформатики ШГП.

Знання та навички, отримані під час дослідів будуть корисними і в повсякденному житті. Під час проведення дослідів та вирішення задач, діти використовують всі отримані знання та проявляють неабияку винахідливість. Кожен в дитинстві, читаючи романтичні книжки мріяв створити пліт, аби на ньому відправитися у подорож. Команди теж проявили кмітливістьі створили пліт із засобів, що є в побуті.

Цікавими виявились і дослідження з пірамідою хеопса. ЇЇ відтворили у Лазурному, щоправда, менших розмірів. Бути в команді – це добре, діти на узбережжі Чорного моря і подружились і знайшли спільні інтереси. П’ятиразове збалансоване харчування, щоденні розваги і заняття, свіже морське повітря, друзі та улюблені вчителі поряд забезпечують незабутній відпочинок. У Школі гуманітарної праці роблять все, аби створити комфортні умови для навчання та відпочинку!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН