Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На міжнародному форумі стартапів проєкт ХДУ визнано кращим у системі дистанційної освіти

На базі КПІ ім. Ігоря Сікорського проходив Міжнародний форум “Штучний інтелект: глобальний вибір”.  Активну участь у конкурсі взяла команда Херсонського державного університету, яка представила власний стартап, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Конкурс стартап-проєктів у сфері ШІ проходив 6 червня. Мета – пошук інноваційних рішень, що сприятимуть зростанню багатьох галузей української економіки.

Херсонський державний університет на конкурсі представив проєкт щодо створення комплексного підходу до розробки інтелектуальних чат-ботів на базі штучного інтелекту. Презентував ідею викладач кафедри комп’ютерних наук та програмної інженерії Максим Полторацький, який є розробником системи знань/навчання моделі штучного інтелекту.

“Це комплексна методологія щодо створення інтелектуальних помічників, яких можна використати не тільки у сфері освіти, а й персоналізованого навчання, медицині та військовій галузі, E-Commerce. В університеті вже є напрацювання, зокрема створено інтелектуальний чат-бот персоналізованого освітнього менеджменту “ЕVA, – зазначає Максим Полторацький.

Основне завдання, що виконує чат-бот, надання консультацій студентам вступникам, щодо освітніх послуг та бізнес-процесів. Наприклад, як отримати довідку, характеристику. Також він надає поради щодо вибору дисциплін вільного вибору та перспектив, які вони надають студенту.

Автором ідеї та методології є ректор ХДУ Олександр Співаковський.

За результатами конкурсу, проєкт ХДУ визнано кращим у номінації “Вдосконалення систем дистанційного навчання”.

Зазначимо, що загалом на конкурс було подано 40 проєктів, з яких до фіналу увійшли 20.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:

Ректор ХДУ представлятиме Україну на Симпозіумі у США

Також читайте: Викладач Гарвардського університету Даніель Епштейн зустрівся з колективом ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН