Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У деокупованому селі Нова Кам’янка на Херсонщині відкрили соціальну пральню (відео)

Соціальна пральня  – події для місцевих жителів й  ВПО, які  переїхали зі своїх зруйнованих та пошкоджених будинків.

Нова Камʼянка Милівської громади Бериславського району на Херсонщині. До повномасштабної війни тут жило майже 800 осіб, а нині близько трьох сотень людей.

“Серед них у Новій Кам’янці проживає 102 осіб – це ВПО. Не лище з нашої громади, але і Козацького та Веселого Каховського району, Берислава”, – зазначила Любов Минько, начальниця Милівської сільської військової адміністрації.

Поряд з цим населеним пунктом зруйновані села Милівської громади, куди періодично прилітає від російських військових з окупованого лівобережжя Херсонщини.

Але людям потрібні елементарін умови для проживання. Тож – соціальна пральня – це один з кроків до комфорту тих, хто залишається у прифронтових населених пунктах.

“Особливо має велике значення робота соціальної пральні для одиноких пенсіонерів, переселенців та людей з інвалідністю”, – додала Любов Минько,

Допомогли реалізувати цю ініціативу – БФ “Юейм” і об’єднана ініціатива”Кримський фронт”.

Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА, відвідав село, аби побачити відкриття соціальної пральні, а також переадати один із чотирнадцяти тракторів, який отримала Херсонська ОВА від південнокорейської компанії “Tong Yang Moolsan”.

Нову  Кам’янку було деокуповано у  листопаді 2022 року. Під час окупації  у селі була база технічна окупантів,  жителі знаходилися у психологічній та продовольчій блокаді.

Відео – Херсонська ОВА.

Підготував – Олексій Кравчук за матеріалами Херсоснької ОВА та “Українського півдня”.

Дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”, як комунальники ліквідовують наслідки авіаудару по Херсону

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН