Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські школярі взяли участь у Всесвітньому тижні фінансової грамотності

Херсонський заклад дошкільної освіти №5 взяв  участь у Всесвітньому тижні грошей Global Money Week 2023, метою якого є навчання фінансової грамотності дітей та дорослих.
Педагоги закладу розробили тематичні заходи з теми «Гроші та добробут» /всього 13/: відео заняття, фото квести, дидактичні ігри, освітній бранч для педагогів, індивідуальні заняття, презентації та стрічку порад для батьків. Всі форми роботи були проведені через ЗУМ-конференції та цифрову дошку Jamboard і Раdlet. В заходах прийняли участь 13 педагогів, 70 батьків, 55 вихованців.
Тиждень розпочався Google анкетуванням батьків “Діти і гроші”. Результати показали, що 100% респондентів розглядають питання фінансової грамотності дошкільнят, проте потребують порад з питань залучення всієї родини до розподілу сімейного бюджету (59.6%), наявності кишенькових грошей у малечі і самостійного розпорядження ними (58%). З огляду на аналіз анкетування, вихователі Яніна ОНИШКО та Вікторія ЯКОВЕНКО розробила для сімей вихованців онлайн курс “Уроки фінансової грамотності” і стрічку порад “Фінансова грамотність для дітей: коли та навіщо потрібні уроки фінансової грамотності” та “Заняття, які допомагають дитині розвинути фінансову грамотність”.
Відео заняття “Звідки прийшли гроші?” (вихователь Вікторія МАРЧЕНКО),
“Сімейний бюджет. Товар-послуга”(вихователь Тетяна ВЕРЕЩАГІНА), «Shops and shopping» (вихователь Юлія ЯНЧУК); відео ігри «Економним я росту» (вихователь Світлана ЧОРНА), «Маленькі бізнесмени»(вихователь Наталя МОРОЗОВА), «Ми йдемо у магазин» (вихователь Анна ЩЕПАК), «Марічка і крамничка» (вихователь Людмила ПРОСВІРЯКОВА); фото квест “Ми маленькі фінансисти” (вихователь Наталя МАХОВИК), та індивідуальне заняття «Я маленький економіст» (Карина ШТЕФЮК) допомогли цікаво і доступно пояснити малятам та їх батькам важливі питання фінансової освіти.
Діти та дорослі мали нагоду долучитися до заходу з головним фахівцем Управління звʼязків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ, яка познайомила їх з елементами захисту банкнот і провела чудовий майстер-клас по виготовленню власних паперових грошей.
Родзинкою Всесвітнього тижня грошей став освітній івент Бранч-кафе «Гаманець». Педагоги прийняли участь в VII івентах: Панкейки «Економічні», Гранола «Споживча», Риба під соусом «Товарний», Шедевр «Рекламний», Десерт «Валютний», Суп-пюре «Прибуткове», Смузі «Дефіцитне». Учасники івенту вчилися економічно обгрунтовувати страви, а саме: визначити природні, капітальні та трудові ресурси панкейків; поєднувати смак граноли і смак економічних слів до неї; створювати ланцюжок виробництва продуктів для обрахування собівартості перших страв; називати економічні антоніми та збагачувати свої смакові рецептори бюджетними синонімами, смакуючи рибою під соусом; за склянкою смузі поділилися думками, що можна купити за гроші. Візитівкою івенту стало виготовлення нових грошових одиниць України та країн, де нині проживають колеги, та реклама власних кулінарних шедеврів, яку надалі можна використовувати під час організації харчування дошкільнят.
Всесвітній тиждень грошей дав можливість учасникам сформувати необхідні знання, уміння для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН