Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відновлювати зруйноване село Посад-Покровське на Херсонщині будуть за принципом «відбудувати краще, ніж було”

Село Посад-Покровське, яке знаходиться на межі між Херсонською і Миколаївською областей. Цей  населений пункт був  майже повністю зруйнований.
Він  ввійшов до шести, де відбуватиметься комплексне відновлення за новим принципом – «Build back better»: тобто «відбудувати краще, ніж було”.
Проєкт унікальний і комплексний, завдяки якому  Посад-Покровське стане європейським селом.   рішення було ухвалене  Кабінет Міністрів України.
  “За підтримки Херсонської ОВА сьогодні до села сьогодні  завітали представники проєктної організації ТОВ “Архіматика” та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Вони презентували місцевим жителям три варіанти відновлення приватних будинків. При проєктуванні та виконанні робіт, у першу чергу, будуть враховуватися побажання та пропозиції саме власників будинків”, – прокоментували в Херсонській ОВА.
 У Посад- Покровському вперше за рік до 40%  абонентів  подано електроспоживання. Допомагали відновлювати  спеціалістам Обленерго  працівники Укрзалізниці.
Також відбудовуватимуться за принципом «Build back better»  такі населені пункти в Україні: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.
Автор – “Український Південь.
 Фото – Херсонська ОВА.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН