Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ створює документальний фільм про роботу вишів в умовах повномасштабної війни

Про це повідомив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Ми продовжуємо роботу над створенням документального фільму «Історії академічної стійкості в Україні» в рамках міжнародного проєкту “Academies4Ukraine” програми Erasmus+ (напрям KA220-HED – Проєкти співпраці у сфері вищої освіти). Наразі маємо інтерв’ю зі мною та з першим проректором Cергієм Омельчуком. Ми ділилися своїми спогадами про перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, роботу університету в умовах тимчасової окупації, релокації. Тепер на черзі інтерв’ю з представниками нашої академічної спільноти, які ми маємо записати самостійно”, – розповів Олександр Співаковський.
Під час установчої зустрічі за проєктом в Оффіді (Італія) у січні цього року були записані перші відеоінтерв’ю представників українських університетів – учасників проєкту.
“Про творчу складову, технічні аспекти роботи зі створення документального фільму йшлося на зустрічі з координатором проєкту “Academis4Ukraine”, представником компанії i-Strategies Gianluca Vagnarelli. Для нас участь у цьому проєкті дуже важлива, адже цілком корелюється з тією діяльністю з документування історії спротиву, яку ми ведемо вже два роки. Маємо власні видання «Чорний лебідь в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу», «Літопис цивільного спротиву Херсона у вимірах повномасштабної агресії росії проти України у 2022 році» (автор – доктор історичних наук, професор кафедри історії, археології та методики викладання Олександр Чемерісін, «Херсонські есеї: жити, щоб перемагати». Тож, продовжуємо роботу”, – зазначив Олександр Співаковський.
До створення фільму долучені всі учасники проєкту, окрім Херсонський державний університет, об’єднує ще два українські університети (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Одеський національний технологічний університет) і два закордонні: University of Helsinki (Фінляндія) та RTU – Rīgas Tehniskā universitāte (Латвія).
Возможно, это изображение 12 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН