Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На деокупованій Херсонщині представники Міжнародного кримінального суду документують злочини армії рф

Про це повідомив Володимир Клюцевський,  заступник начальника Херсонської ОВА
Під час візиту до Херсонщини адвокат Міжнародного кримінального суду, італієць Ахілле Кампанья, та двоє професорів токійського університету, японці Норіто Кунісуе та Кен Ендо, мали змогу безпосередньо доторкнутися до жахіть російської окупації області та її наслідків.
Вони зустрічалися із свідками військових злочинів у Високопіллі, Архангельському, Давидів Броді, Білогірці, Чорнобаївці та Херсоні. Бачили зруйновані школи, заклади культури, лікарні, житлові будинки, заміновані поля, пошкоджені дороги, мости, сільгосптехніку…
“Безліч прикладів жорстокого, а інколи й нелюдського, поводження з цивільним населенням під час окупації викликали в іноземних гостей здивування і замислення, – чому невинні так страждали? Чому методами тортур, гвалтування та понівечення кийками вибивали зізнання в тому, що люди ніколи не робили? Чому встановлення влади на окупованих територіях здійснювалося через ламання гідності й приниження тих, хто мав власну думку, відмінну від росіян? Чому електричний струм, побиття до півсмерті та насильство були повсякденними інструментами російських військових у херсонських катівнях? На ці й інші питання міжнародні дослідники отримали відповіді та на власні очі побачили, на що здатні росіяни.
Міжнародні правничі інституції мають дати обʼєктивну оцінку російському терору, який безпринципно увійшов у життя мирних українців. І окремі кроки для цього ми вже зробили”, – зазначив Володимир Клюцевський.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН