Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами ДБР судитимуть депутата Генічеської міськради та колишнього директора Нацпарку на Херсонщині

Працівники ДБР завершили досудове розслідування у справі колишнього директора Азово-Сиваського Національного природного парку, який перейшов на бік ворога та став депутатом від «єдиної росії», – повідомляє ДБР.
Обвинувальний акт скеровано до суду.
Після захоплення частини Херсонщини екскерівник Нацпарку, депутат Генічеської міськради від ОПЗЖ пішов на співпрацю зі загарбниками. Він добровільно обійняв посаду у незаконно створеній окупаційною владою установі та повністю сприяв передачі ворогу одного з найцінніших заповідників Півдня України.
За співпрацю та відданість ідеям «руського миру» чоловік був висунутий кандидатом на незаконних виборах від «єдиної росії», що проводилися на тимчасово окупованих територіях.
Колишній директор Нацпарку обвинувачується у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України); службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України); участі в проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує 15 років позбавлення волі.
Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН