Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть псевдозавідувача гуртожитками херсонського університету: передав майно окупаційній владі

За пособництво окупантам судитимуть псевдозавідувача гуртожитками херсонського університету: слідчі поліції завершили розслідування, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Під час тимчасової окупації Херсона місцевий житель погодився на співпрацю з окупаційною владою. Чоловік обійняв одну з керівних посад у незаконно захопленому херсонському вищому навчальному закладі. Діяльність фігуранта на посаді була кваліфікована слідчими як пособництво державі-агресору. Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Зловмиснику загрожує 12 років ув’язнення.
Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, особу зловмисника та його причетність до вчинення дій, спрямованих проти основ національної безпеки України, встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Херсонській області. Зокрема було з’ясовано, що у червні 2022 року 46-річний фігурант погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації обійняти посаду так званого «виконуючого обов’язки директора студентського містечка», яке підпорядковувалося так званій «державній бюджетній освітній установі вищої освіти херсонської області «херсонський державний університет»».
Псевдокерівник контролював підбір працівників на посади завідуючих гуртожитками, технічного персоналу, організовував виконання наказів та вказівок так званого «ректора», розпоряджався майном та фінансами гуртожитків студентського містечка.
Тобто – здійснював загальну організацію роботи студмістечка та функціонування гуртожитків.
Окрім цього, за вказівками фігуранта до гуртожитків заселили працівників окупаційної адміністрації та членів їх сімей, військових рф, в тому числі працівників фсб.
Коли почалася евакуація окупантів на лівобережжя Херсонщини, так званий «директор студмістечка» за вказівкою окупаційної адміністрації організував вивезення з гуртожитків майна, яке перебувало на балансі захопленого окупантами легітимного Херсонського державного університету (меблів, комп’ютерної техніки та іншої апаратури).
Слідчі інкримінували фігуранту вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Про підозру йому було повідомлено заочно.
Адже зловмисник втік разом із загарбниками на тимчасово окуповане лівобережжя Херсонщини.
Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт затверджений обласною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН