Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відсутнє електропостачання та техніка для комунальних потреб: реалії передмістя Херсона

Про це повідомив Роман Мрочко, начальник Херсонської  МВА.
“Сьогодні зустрівся з жителями Інженерного. Це селище разом з Молодіжним та Наддніпрянським входить до складу Наддніпрянського старостинського округу. Його очолює Олег Кицун, який добре розуміється на місцевих проблемах. Саме староста підняв найболючішу проблему округу – електрозабезпечення”, – зазначив Роман Мрочко.
Є близько 6 км високовольтної лінії електропередач. Вона постійно під обстрілами і часто в селищі відсутня електрика. У цієї ділянки немає господаря. Питання передачі мереж в балансове обслуговування Обленерго не було вирішене раніше, а у Херсоні відсутні КП, які б мали дозвіл на роботи з напругою у 10 кВт.
“Місцеві власними силами, як можуть, лагодять ці електромережі, але потрібен системний підхід до розв’язання проблеми. Вихід визначили наступний – навчити спеціалістів для проведення таких робіт і взяти на баланс міста цю ділянку. Ще люди підняли питання техніки для місцевого КП. Міська військова адміністрація саме розпочала своєрідну децентралізацію і на старостати розподіляються технічні ресурси, щоб на місцях було більше можливостей і люди не чекали, коли з міста приїдуть і щось зроблять. Тому техніка буде і треба подбати, щоб на ній було кому працювати. Деякі питання будуть вирішені протягом двох тижнів, десь знадобиться значно більше часу, але у підсумку матимемо законний вихід із ситуації і більше до неї не будемо повертатися. Домовились за місяць разом перевірити, чи зроблено те, про що говорили сьогодні”, -зазначив Роман Мрочко.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН