Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру в пособництві державі-агресору отримали троє депутатів та адвокат з Херсонщини

Служба безпеки України повідомила про підозру у пособництві державі-агресору ТОП-зрадникам з Херсонщини, серед яких троє депутатів різних рівнів та адвокат, – повідомляє пресслужба СБУ.
Під час тимчасової окупації міста Херсон усі вони добровільно перейшли на бік держави-агресора та зайняли посади у незаконних органах влади.
Кожен з них у межах своїх «повноважень» сприяв становленню та функціонуванню окупаційної влади на захопленій росіянами території області.
За даними слідства, у квітні 2022 року ці підозрювані підтримали створення та увійшли до складу так званої «чрезвычайной комиссии по решению неотложных вопросов», яка перейняла на себе функцію здійснення правосуддя на тимчасово окупованій території Херсонщини.
Упродовж червня-листопада 2022 року зрадники брали участь у засіданнях цієї «комиссии». Своїми «голосами» вони вирішували долі українців, яких злочинна влада засуджувала за фабрикованими нею ж справами, позбавивши громадян права на справедливий суд.
Вони «голосували» за незаконне утримання під вартою осіб у слідчому ізоляторі. «Керували» долями утримуваних в’язнів у херсонській Північній виправній колонії № 90, «вирішували» терміни тримання під вартою засуджених та направляли їх до закладів відбування покарань.
Слідчі Служби безпеки повідомили ворожим пособникам про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.
Санкція цієї статті передбачає від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Вони зараз переховуються від СБУ на непідконтрольній Україні території та продовжують сприяти ворогу у війні проти України.
Служба безпеки вкотре нагадує про покарання для кожного зрадника та колаборанта! Жоден злочинець не омине свій термін ув’язнення за злочини перед нашою державою!
Возможно, это изображение 2 человека и текст «УПРАВЛИННЯ СБ УКРАЙНИ в ХЕРСОНСЬКИЙ ОБЛАСТИ ЗА МАТЕРИАЛАМИ СБУ ПРО ПИДОЗРУ в ПОСОБНИЦТВ ДЕРЖАВ-АГРЕСОРУ ПОВИДОМЛЕНО ТОП-ЗРАДНИКАМ 3 ХЕРСОНЩИНИ»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН