Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна жительку Донецької області: очолила окупаційний орган на Херсонщині

Донеччанку засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їй заборонено займати будь-які посади в органах державної влади та займатися виборчою діяльністю протягом 15 років.

Прокурори у суді довели, що обвинувачена під час тимчасової окупації Херсонщини сприяла встановленню та утвердженню окупаційної влади.

Влітку 2022 року вона очолила так званий «Департамент внутренней и внешней политики ВГА Херсонской области» та забезпечувала його роботу.

Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Пізніше, реалізуючи план військово-політичного керівництва рф, спрямований на зміну меж державного кордону України, засуджена очолила «виборчу комісію області» та вжила низку заходів для організації та проведення незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої області.

Вона займалася створенням територіальних виборчих комісій, формуванням списків виборців, облаштуванням приміщень та іншими організаційними питаннями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН