Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скеровано справу до суду щодо херсонця за співпрацю з окупаційною владою, – поліція

Слідчі поліції Херсонщини скерували в суд справу відносно колаборанта, який закликав херсонців підтримати приєднання області до рф.
Під час документування воєнних злочинів працівники слідчого управління обласного главку поліції та управління стратегічних розслідувань викрили 42-річного херсонця у співпраці з окупаційною владою та агітації за проведення незаконного референдуму в Херсонській області про приєднання до росії.
Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт скерований до суду. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України колаборанту загрожує 10 років ув’язнення.
Як повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, під час проведення в Херсоні слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що в серпні минулого року 42-річний житель міста добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою, після чого був призначений на посаду «головного інженера» так званого «государственного унитарного предприятия Херсонская железная дорога».
Крім цього, слідчі та оперативники управління стратегічних розслідувань із використанням можливостей аналітиків обласного главку з’ясували, що у другій половині вересня із підозрюваним було записане, а згодом оприлюднене в мережі Інтернет, відео-інтерв’ю, в якому фігурант публічно вихваляв країну-агресорку та закликав жителів тимчасово окупованого Херсона до участі в незаконному референдумі та підтриманні приєднання області до рф.
Незадовго до деокупації обласного центру зловмисник втік на лівобережжя Херсонщини. Тож про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, а саме злочину, передбаченого ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), херсонцю було повідомлено заочно. Наразі досудове розслідування завершене та погоджений обласною прокуратурою обвинувальний акт із всіма доказами скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 Поліція  Херсонської області.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН