Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Окупанти на лівобережжі Херсонщини готують план з примусового наповнення своїх “добровольчих батальйонів” місцевими, – центр спротиву

За майже два роки існування ворог так і не зміг знайти добровольців для своїх батальйонів, які вони створили на тимчасово окупованих територіях. Так, ще у 2022 році кремль вустами своїх маріонеток оголосив про створення на Запоріжжі та Херсонщині двох “добробатів”, названих на честь вбивць – ім. судоплатова та маргелова відповідно, –  повідомляє Центр Національного спротиву.

За логікою пропагандистів це мало легалізувати вторгнення, адже батальйони мали символізувати готовність мешканців ТОТ воювати за агресора. Проте набрати добровольців, навіть за високі як для регіону оплати, не вдалось. Навіть в офіційних заходах москва ховає обличчя терористів, аби не вдалось встановити їх походження з рф.

Відтак Кремль поставив задачу місцевим гауляйтерам збільшити кількість місцевих в угрупованнях хоча б до 10%, які б стали завісою у пропагандистській виставі. Наразі задачу передано у “військкомати”, які мають сформувати списки кандидатів.

Центр національного спротиву зауважує, що всі, хто займається вербуванням населення ТОТ на війну проти Батьківщини є міжнародними злочинцями й не уникнуть відповідальності.

Читайте на сайт інформаційного видання “Український південь”:

На окупованих територіях Херсонщини браконьєри рф масштабно грабують рибні багатства Азовського моря

Освітні заклади Херсонщини отримали мобільні компʼютерні класи 

Дивіться відео, як йде розмінування деокупованої Херсонщини:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН