Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Київщині американський меценат придбав 500 велосипедів для дітей ВПО

Весело і гамірно було на  подвір’ї житлового комплексу в Софіївській Борщагівці, де відбулося  заселення 1 черги  мешканців – родин ВПО з Херсонської, Запорізької, Донецької та  Луганської областей.

Тож вперше зібралися так разом родини переселенців з областей, де йдуть бойові дії, на таку яскраву подію – вручення сучасних нових велосипедів дітям віком від 3 до 14 років від американського мецената Делл Лой Хансена.

Це водночас і можливість познайомитися, поспілкуватися з новими сусідами, і порадіти за дітей, які щасливі ганяли на велосипедах по двору, знайомлячись один з одним.

Представниця Благодійного фонду “Місія Хансена в Україні” Ірина Дробиш привітала родини ВПО, розповіла про плани фонду щодо подальшої підтримки українців фондом, про співпрацю з обласною владою на Київщині.

Благодійний фонд  планує  одну зі шкіл на Київщині  побудувати в селі Тарасівка,  в «Містечку Хансена» до 1 вересня 2025 року.  Це буде сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують в будівлі 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал.  Нині в «Містечку Хансена» проживає більше 300 дітей, яким теж  подарував велосипеди від містера Хансена.

Велосипеди – це можливість знайти нових друзів, більше проводити часу на свіжому подвір’ї,  попіклуватися про своє здоров’я.

  • Ми співпрацюємо з Київською обласною дитячою лікарнею, яка проводить періодично огляди дітей ВПО, незабаром вони завітають і до нашого комплексу на Софіївську Борщагівку. Нещодавно виїзний прийом вони проволи у “Містечку Хансена” в Тарасівці. Це можливість отримати фахову допомогу від лікарів. Нагадую, що проводимо медичні огляди і для дорослих, – сказала Ірина Дробиш, представниця Благодійного фонду “Місія Хансена в Україні”.

Цього дня було вручено й спорядження для дорослих жителів комплексу, які займаються скандинавською ходьбою.

Слова вдячності звучали від дітей і батьків на адресу американського мецената Делл Лой Хансена, який зробив неймовірно щасливими родини переселенців, які відчули щиру підтримку і атмосферу домашнього затишку. 

Підготував – А. Григор’єв.

Фото- Л. Григор’єва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН