Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила підозру двом посадовцям окупаційної влади Херсонщини

На Херсонщині за матеріалами СБУ підозру отримали ще двоє ворожих поплічників, один з них – мешканець тимчасово окупованого Криму У пособництві державі-агресору СБУ підозрює мешканку Скадовського району. Слідством встановлено прихильність жінки до злочинної влади та її бажання співпрацювати з ворогом, – повідомляє пресслужба установи.
Відомо, що влітку 2022 року фігурантка прийняла пропозицію від представників окупаційної влади стати «временно исполняющей обязанности главного врача» у захопленій рашистами КНП «Голопристанська районна лікарня».
Перебуваючи на «посаді» вона забезпечувала функціонування «медичного закладу. Невдовзі після свого «призначення» перереєструвала комунальне підприємство за законодавством держави-агресора.
Підозрювана агітувала підлеглих та містян бути лояльними до окупантів. Запевняла про легітимність перебування представників держави-агресора на території району.
СБУ повідомила зловмисниці про підозру за ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. На неї чекає до 12 років ув’язнення.
Також за матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримав мешканець Криму.
Слідчі з’ясували, що після повномасштабного вторгнення проросійськи налаштований громадянин приїхав на захоплену російськими окупантами Херсонщину, аби стати їм у нагоді.
Його було призначено так званим «первым заместителем начальника» у незаконно створеній окупаційною владою «службе по делам гражданской обороны, чрезвычайных ситуаций и ликвидации последствий стихийных бедствий вга Херсонской области».
На цій посаді зрадник організовував роботу «службы», використовуючи матеріальну базу захопленої росіянами пожежної частини, та контролював роботу підлеглих.
За скоєний злочин слідчі СБУ інкримінують йому колабораційну діяльність за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
За співпрацю з ворогом зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі обидва фігуранти перебувають на непідконтрольній Україні території. СБУ вживає заходів для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти нашої держави.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН