Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як на Херсонщині працюють кінологи (відео)

У нашій професії не буває випадкових людей», – кажуть кінологи поліції Херсонщини про свою службу
2 квітня в Україні своє професійне свято відзначають кінологи. Це люди, яких сміливо можна назвати фанатами своєї справи, які всією душею віддані професії та чотирилапим помічникам. Вони змогли перетворити свої захоплення у професію, що приносить користь людям та суспільству.
Надважливе значення служба поліцейських кінологів набула у період війни. Після деокупації населених пунктів службові собаки допомагали поліцейським відшукувати місця захоронення закатованих окупантами людей. А після підриву росіянами Каховської ГЕС у складі вибухотехнічних груп перевіряли замулені ділянки, знаходили міни та боєприпаси.
Нині кінологи завжди там, де і групи вибухотехнічних підрозділів: перевіряють потенційно небезпечні місця, шукають та знаходять вибухонебезпечні предмети, які залишили після себе ворожі війська. Вони продовжують нести службу на блокпостах, перевіряють транспортні засоби, виявляють наркотики, зброю та боєприпаси. Вони незамінні і на місцях російських атак, коли під завалами будинків треба відшукати живих або знайти тіла загиблих людей.
Робота непроста як фізично, так і психологічно. Через щоденні обстріли собаки сильно стресують, тож необхідно заспокоювати їх, підбадьорювати та підтримувати. У свою чергу, собаки завжди відчувають настрій наставника, тож по-своєму заспокоюють, намагаються показати відданість і любов. І ця взаємодія впливає на результат роботи.
Про все це розповіли молодші інспектори-кінологи поліції Херсонщини Катерина Лабор та Олександр Волосюк.
За твердженням кінологів, у цій професії не буває випадкових людей. Усі вони – фанати своєї справи, які готові до будь-яких викликів. А всіх, хто любить собак і хоче допомагати робити Херсонщину безпечнішою, кінологи запрошують на службу до свого підрозділу.
  Автор – Поліція Херсонщини.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН