Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримали ще двоє очільників окупаційних посад на Херсонщині

СБУ продовжує викривати зрадників, які пішли на співпрацю з ворогом та сприяють становленню окупаційної влади на захоплених територіях.Так, за матеріалами Служби безпеки підозру у колабораційній діяльності отримав депутат Новокаховської міської ради.
Слідством встановлено, що він приєднався до «нової» влади та працевлаштувався в окупаційне міністерство сільського господарства на посаду головного спеціаліста відділу по взаємодії зі ЗМІ, – повідомляє пресслудба  управління СБ в Херсонській області.
Невдовзі колаборант отримав «підвищення» і очолив цей «відділ».
Перебуваючи на посаді зрадник через пропагандистські ЗМІ популяризував діяльність окупаційного органу у галузі сільськогосподарського господарства та рибальства на території області, підконтрольній окупаційним військам рф.
За оперативними даними, ще один ворожий поплічник з Каховки – колишній депутат від проросійської партії, також підтримав окупаційну владу та рішення москви щодо впровадження стандартів освіти держави-агресора у місцеві навчальні заклади.
За протекцією гауляйтера міста він «очолив» окупаційний відділ освіти у місцевій «військово – цивільній адміністрації». На псевдопосаді підозрюваний «опікувався» забезпеченням освітнього процесу за стандартами держави-агресора.
Слідчі Служби безпеки обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Зараз обидва зрадники переховуються від правосуддя на непідконтрольній Україні території. Де б вони не були – на них чекає покарання за злочини проти українського народу!
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН