Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учнів дизайн-ліцею з Херсона навчають відомі італійські модельєри

Мистецький проєкт на підтримку України «Fashion for Freedom», який було презентовано 24 лютого 2024 року в Мілані, Італія, став для учнів Дизайн-ліцею (учасників виставки)початком нової цікавої співпраці з італійськими модельєрами, –  повідомила вдміністрація  Дизайн-ліцею Херсонської міської ради.
Професіонали у сфері фешн індустрії Elena Calenzani та Natalia Siassina, побачивши великий потенціал творчих робіт учнів херсонського дизайн-ліцею, які створювали свої образи на тему води і, зокрема, підриву Каховської ГЕС, вирішили допомогти дівчатам втілити їхні ідеї у реальні продукти і відшити деякі з представлених моделей.
“Під час онлайн зустрічей майстрині відкривають майбутнім дизайнерам секрети своєї професії та обговорюють практичні можливості пошиву одягу. Дякуємо нашим італійським колегам і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю у сфері мистецької освіти”, – зазначила адміністрцаія  закладу.

 НАГАДАЄМО, ЩО:

  • У 1997 році на базі Дитячої художньої школи було відкрито Дизайн-ліцей Херсонської міської ради – навчальний заклад для дітей та молоді (7-11 класи), який орієнтує обдарованих підлітків на професії художнього напряму та організує довузівську підготовку.
  • Крім традиційних малюнку, живопису, композиції та скульптури ліцеїсти вивчають широкий спектр предметів художньо-дизайнерського напрямку: основи дизайну та архітектури, декоративно-ужиткове мистецтво (пензлевий розпис, батик та гобелен), графічні техніки та кольорознавство, акварель, нарисна геометрія, історія стилів. Учні Дизайн-ліцею мають змогу займатись на курсі художньої фотографії та опановувати нові медіа техніки. Ліцеїсти вивчають сучасні комп’ютерні технології, необхідні для майбутніх художників-дизайнерів.
  • З лютого 2022 року навчання в Дизайн-ліцеї проходить у дистанційному форматі

Авторка – Марися Гонорова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН