Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці взяли участь у заході «Українська душа в творчому розмаїтті півдня й заходу» у Чернівецькій області

На території  нещодавно відкритого музею-садиби поетеси Анни Дущак ( с.Тисовець, Великокучурівська  громада), поблизу Чернівців, 2 вересня відбулася мистецька толока «Українська душа в творчому розмаїтті Півдня й Заходу».

Її  організаторами стали Палац молоді і студентів Херсонської обласної ради та відділ культури Великокучурівської селищної територіальної громади.

Херсонці зачарувалися природою буковинського краю, гостинністю його жителів та колоритом і глибиною народних традицій. Своєю чергою вони  познайомили місцеву громаду з  культурними надбаннями Херсона.

На мистецькій толоці виступили заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов, талановиті співаки Олена Баранова, Сергій Каталкін, Олександр Цехмейструк, Лариса Оськіна, аматорський колектив “Берегиня”  та інші.

Всі культурно-мистецькі заходи, організовані під час війни, спрямовані на підтримку наших військових. Не стала винятком і толока на Буковині. Вдалося залучити містян до збору коштів  на потреби захисників і захисниць ЗСУ.

Був представлений і і «Дзвін памʼяті», виготовлений з  гільзи від снаряда, переданої до музею спротиву “богами війни” – бійцями-херсонцями 406-ї окремої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Олексія Алмазова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН