Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ зустрівся з міністром освіти й науки України

Ректор ХДУ Олександр Співаковський разом з Уповноваженими із захисту державної мови Тарасом Кремінем зустрілись з міністром освіти й науки України Оксеном Лісовим, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Олександр Співаковський проінформував міністра про результати щомісячного візиту до херсонського офісу Херсонського державного університету. Адже наразі до 9% викладачів та студентів перебувають у місті, тому важливо не втрачати комунікацію та підтримувати людей.

“Два складних роки ми невпинно працюємо над тим, щоб зберегти академічну спільноту та не втратити херсонську ідентичність навіть в умовах розпорошеності колективу та здобувачів.

Через те, що Херсон знаходиться в зоні активних бойових дій, ми поки не можемо повернутись у рідні стіни. Але й стояти на місці – не варіант”, – зазначив Олександр Співаковський.

Під час зустрічі торкнулись теми реформування вищої освіти. Олександр Співаковський висловив своє бачення основного принципу – це наявність прозорих алгоритмів та системи контролю за якістю освітнього процесу. Ректор ХДУ запропонував вивчити досвід Херсонського державного університету та за потреби масштабувати його. Йдеться про платформу KSU24, яка адмініструє всі бізнес-процеси, починаючи від розкладу, електронних журналів, збору метаданих здобувачів і завершуючи опитуванням студентів, щоб виявити рівень їх залученості.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У ХДУ відбулося засідання спеціалізованої вченої ради: ступінь докторки філософії отримала Тамара Мандич

14 березня розпочинається реєстрація на НМТ-2024: у ХДУ консультують випускників шкіл щодо вступної кампанії до вишів

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН