Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво Херсонської області зустрілося з колективом ХДУ

Відбувся черговий щомісячний візит ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського до херсонського офісу. Також відвідали офіс та поспілкувалися з колективом перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський та заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, – повідомляє пресслужба ХДУ.

 Спілкувались в укритті, де створено всі умови для роботи та навчання. Адже в Херсоні багато представників університетської спільноти.

Юрій Соболевський та Володимир Клюцевський наголосили на важливості того, що люди тримають зв’язок, зустрічаються в університеті, знають, що тут завжди можна розраховувати на підтримку.

“Робота вищого навчального закладу продовжується як в місті, так і в релокованому форматі на Івано-Франківщині. Ці чудові люди не тільки підтримують життєдіяльність університету, а і продовжують його розвивати та мають хороші досягнення. Приємно відчувати себе частиною цієї дружньої освітянської родини.

Звісно, умови роботи в Херсоні складні, і потрібно уникати скупчення людей, щоб не наражати їх на небезпеку. Але живе спілкування вкрай необхідно всім нам. В першу чергу, щоб розуміти настрої та проблематику, яка потребує нашої уваги та долучення до її вирішення.

Тож, поспілкувавшись з колективом та заслухавши всі питання, маємо намічений план дій подальшої командної роботи”, – прокоментував Юрій Соболевський.

Від колективу херсонського офісу ректор Олександр Співаковський подякував гостям за підтримку, за швидке вирішення всіх проблемних питань.

У ході спілкування представники влади та освітяни обговорювали перспективний план розвитку громади, адже його наявність – це сигнал для тих людей, які вимушено виїхали з міста, що на них чекають, що є перспектива. Особливо це стосується молоді.

“Запевнив, що університет готовий брати участь у створенні плану розвитку, стратегій відновлення. Херсонці й ті, що в місті, й ті, що виїхали, мають бачити горизонти. За інформацією Юрія Соболевського, відновила свою роботу агенція регіонального розвитку, зараз триває спілкування з фокус групами, експертами щодо створення стратегії розвитку Херсонщини. Запропонував організувати обговорення з освітянами, щоб не відбувалось розриву комунікацій.

Важливе повідомлення у цьому ключі від Володимира Клюцевського: триває підготовка до відновлення роботи у очному форматі з 1 вересня 15 закладів освіти в громадах, які знаходяться далеко від лінії фронту. А значить буде потреба у вчителях, у оволодінні ними нових підходів роботи з дітьми, які вже давно навчаються онлайн, у подоланні освітніх втрат.

Діти дуже хочуть повернутись до своїх шкіл. Ми теж цього хочемо, хочемо повернутись до рідних стін.”, – прокоментував Олександр Співаковський.

Також у межах візиту ректор привітав викладачку Оксану Мироненко та вручив документ, що засвідчує присвоєння їй вченого звання доцента кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти.

“Це справжній героїзм – робити наукову кар’єру, захищати дисертації, знаходячись у Херсоні, який щодня під обстрілами. Пишаюсь нашими колегами!”, – наголосив Олександр Співаковський.

Крім того, сьогодні співробітники ХДУ отримали продуктові набори від МОМ, а також почалося формування заявок на ремонтні комплекти для тимчасового закриття наслідків обстрілів житла.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У ХДУ відбулося засідання спеціалізованої вченої ради: ступінь докторки філософії захистила Тамара Мандич

 

Допомога ВПО: хто має звернутися із заявою про продовження виплат до 31 березня 2024 року

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН